Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

nonea.pulla

7. 4. 2012 7:42
podle Ovidia

byla Medúsa krásná mladá žena, tedy původně, než potrestali JI, že nepřeprala chlípného boha. Jako Athénina otce nejčastěji uvádějí Dia.

Ovšemže chápu, že když vyprávím báji, mýtus, pohádku, nemusím se držet ustálené verze, právě v tomto žánru je prostor pro pro nekonečnou fantazii. Ale připadá mně škoda, když téma uchopí "řezník" s velkými finančními zdroji a rozhodne, co bude táhnout díky pojmům, které přece jen stále máme v povědomí. Výsledný ajntopf z krve, slz, potu a ejakulátu nám předloží.

Na tyto filmy se dá dívat jen po povrchu, přesně tak, jak jsou hluboce tvůrčí, brát to jako pouťovou podívanou a nepátrat například, proč teď a tady trvá trojská válka místo desetiletí deset dní.

0 0
možnosti

ducatofil

7. 4. 2012 7:20
První, co znásilnili

antiku byli Římané se svoji prolhanou aeneidou...

0 0
možnosti

iluminat

7. 4. 2012 2:26
kdyz se Hollywood bude mytologii vyhybat

tak mytologie zajde na souchote. Bohuzel je to jen Hollywood koho to zajima, evropane na to kaslou. To abych rekl slusne. Tak to udelejte v Evrope a bude to krasne.

Ale copak? Kde nic tu nic?

2 0
možnosti

Gwendolyn!

7. 4. 2012 2:46
Re: kdyz se Hollywood bude mytologii vyhybat

Tady se nekdo urazil, protoze se reklo, ze Americane zkazili pribehy z mytologie... tak si to udelejte v Evrope...

Evropane udelali obcas film z anticke mytologie, nerikejte, ze ne. Problem americkych je, ze prekrucuje pribehy, a tak ty hollywoodske pribehy maji souchote. Italie, Francie i Recko v minulosti udelaly filmy na motivy pribehu z mytologie. USA se zameruje na akcni stranku, v pripade Hnevu Titanu na specialni efekty, ale pribeh utekl, k cemu je takova mytologie, ktera neinspiruje k vyhledavani si skutecnych pribehu, ktera dezinformuje? Ja vim, zisk je zisk, nac se trapit necim jinym.

0 0
možnosti

Gwendolyn!

7. 4. 2012 0:17
Spravne

Hollywood + anticka mytologie = katastrofa

0 0
možnosti

s.m.

7. 4. 2012 8:29
Re: Spravne

přesně tak- stačila mi Troja a nový souboj Titánů na 3D, kam mě vytáhl kámoš a já nevěřícně zírala8-o Pak jsem si musela doma spravit chuť a pustit si starou verzi:-)

U Troji jim stačilo "nasadit" Brada Pitta a Orlanda Blooma a návštěvnost byla vysoká (jo, přiznám se, že kvůli Orlandovi a Ericu Banovi jsem se na to vydržela dívat i podruhé;-D)

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS